Prague grand prix 2011 - dva krát bronz pre Námestovo

01.06.2011 21:54

27.-29.5.2011 v piatok až nedeľu vycestovali Námestovskí stolní tenisti do Prahy na prestížny medzinárodný turnaj mládeže Prague grand prix 2011.

V súťaži družstiev v kategórii mladších žiakov štartovali dva Námestovské timy. Pod hlavičkou "TJ Oravan Námestovo1" štartoval Andrej Kaššay a Matúš Diko, pod hlavičkou "TJ Oravan Námestovo2" Šimon Gemeľa a Martin Briš.  Obe Námestovské družstvá po tom čo Námestovo1 hladko 3:0 zdolalo mužstvá KST Zlín,TTC Pezinok a Avia Čakovice  a družstvo Námestovo2 porazilo 3:1 družstvá TTA Armenia a Sokol Hradec Králové postúpili do finálového KO pavúka z prvého miesta. Vo finálovom KO pavúku Námestovo2 po ťažkom boji 2:3 podľahlo družstvu STK Lokomotíva Košice a obsadilo 9.-16. miesto. Námestovo1 v prvom kole porazilo 3:0 zložene družstvo TJ Stará Huť /SK Liběchov, v druhom kole opäť 3:0 porazilo družstvo ŠKST Ružomberok, v semifinále finálového KO pavúka po tvrdom boji podľahli reprezentačnému B družstvu Švedska 2:3 a v priamom boji o tretie miesto 3:0 porazili Ukrajinské družstvo TTC White lightnings Dnepropetrovsk a tak po piatich víťazstvách 3:0  a jedinom zváhani 2:3 a famóznom skóre 17:3 sa pri svojom debute na tomto podujatí stali ozdobou turnaja a obsadili celkové tretie miesto.

V súťaži jednotlivcov Šimon Gemeľa po troch víťazstvách postupil do finálového KO pavúka z prvého mieta, Martin Briš po dvoch výhrach a jednej prehre postúpil z druhého miesta. V prvom kole KO pavúka oboch Námestovcov lós zviedol proti sebe a zo vzájomného súboja vyšiel úspešnejšie 3:2 Martin Briš. V druhom kole Martin Briš podľahol JÍCHA Davidovi z TTC Říčany a obsadil konečné 9-16.miesto. Šimon Gemeľa končil na 17-28. mieste.

Andrej Kaššay a Matúš Diko  si v súťaži jednotlivcov zmerali svoje sily s o dva roky staršími chlapcami. Andrej Kaššay v základnej skupine porazil  BALAGUER Angela (Valencia F.T.T.C.V.), ZEIDLER Michala (Slavoj Praha), GERHÁT Michal ( SK Přerov) a  BÚTORA Michala (SK DDM Kotlářka Praha ) a do finálového KO pavúka postúpil z prvého miesta. Matúš Diko v základnej skupine po tvrdom boji rozdielom dvoch loptičiek podľahol Švedovi SODERLUND Simonovi, porazil  HORT Tomáša ( Sokol Hradec Králové) a  VÉGH Jakuba (SK Přerov) a postúpil z druhého miesta. V prvom kole finálovéjo KO pavúka Matúš Diko podľahol ČAJKA Filipovi  (KST Zlín) a obsadil konečné 9.-15. miesto. Andrej Kaššay mal prvé kolo voľný žreb, v druhom kole 3:1 porazil Švedskeho reprezentanta SIBELIUS Eliasa  a v semifinále podľahol tesne 2:3 ďalšiemu Švédovi BLOMQUIST Adamovi a obsadil konečné delené tretie miesto spolu s Čechom KUČEROm Stanislavom  (STC Slaný).

 Z Oravy sa ešte podujatia zúčastnila Katka Belopotočanová, ktorá bez jediného zaváhania vyhrala súťaž mladších žiačok.

Všetkým gratulujeme ;-)

Výsledky: https://www.tt-sport.cz/cup/winner2011.html 

Podrobné výsledky: https://www.sstz.sk/Aktuality/PragueGrandPrix2011results.xls 

Fotogaléria: https://tt-sport.cz/index.php/fotogalerie/category/8-grand-prix-prague-2011-joola-open