Majstrovstvá Slovenska starších žiakov 2011 - 4.-5.6.2011 v Bratislave

03.06.2011 17:49

V sobotu a nedeľu 4.-5.6.2011 sa v športovej hale SSTZ v Bratislave budú konať majstrovstvá Slovenska starších žiakov pre rok 2011 v stolnom tenise v súťaži jednotlivcov. Právo štartu natomto vrcholnom podujatí si vybojovalo tridsaťdva najlepších chlapcov a dvadsaťštyri dievčat podľa postavenia v aktuálnom Slovensko rebríčku. 

Za Námestovo sú nominovaní: Andrej Kaššay, Matúš Diko, Martin Makúch.

Chlapci sa pedstavia v súťaži dvojhier, v súťaži štvorhier a v súťaži zmiešaných štvorhier.

Stránka turnaja: https://www.sstz.sk/Aktuality/Msr_2011st/msr_2011.htm

Sobota 4.6.2011 13:30

Práve skončili boje v základných skupinách. Námestovci si v nich viedli veľmi dobre a všetci traja postúpili do finálového KO pavúka tj.medzi prvú šestnástku najlepších hráčov Slovenska, čo je najviac zo všetkých oddielov( žiadne iné družstvo nemá v elitnej šestnáske viac ako jedného hrača a žiadne iné družstvo nemá v elitnej tridsaťdvojke viac hráčov ako Námestovo )  ;-)

Andrej Kaššay ako nasadená jednotka v G-skupine porazil 3:0 GAŠPARÍKA Martina(ŠKST Bošany), 3:1 BARTALA Mária (Stavoimpex Holíč), 3:0 ŠEVECA Jakuba(ŠK ŠOG Nitra) a postúpil z prvého miesta.

Matúš Diko ako nasadená trojka H-skupiny prehral 1:3 KOPÁNYIM Tomášom (STK Nové Zámky), vyhral 3:1 s  KULLOM Ladislavom (Ceresit Čadca) a 3:2 s ORÁČOM Danielom (MŠK Vranov n.T.) a postúpil z druhého miesta.

Martin Makúch ako štvrtý nasadený D-skupiny prehral 1:3 s VALUCHOM Alexandrom (Kys.N.Mesto), vyhral 3:1 s POĽA Jakubom (Lok.Košice) a 3:0 s PRUŽINECOM Richardom (Pov.cukor Trenč.Teplá) a postúpil z druhého miesta.

Šampionát bude pokračovať súťažami štvorhier a o 16:10 osemfinálovými zápasmi.

Sobota 4.6.2011 18:30

Štvorhry:

V prvom kole štvorhier MAKUCH/HARABIN (Oravan Námestovo/Kežmarok) prehral s PALKOVIČOM/BARTALOM(Stavoimpex Holíč / Stavoimpex Holíč) a obsadil 9.-16. miesto.

PÉTER/DIKO (Lučenec-Kalinovo/Oravan Námestovo) v prvom kole 3:1 porazili nasadenú štvorku turnaja BRAT/KOPÁNYI (STK Pezinok/STK Nové Zámky), vo štvrťfinále podľahli dvojici BUČKO/RÁBARA (ŠKST Topoľčany/Bricon Trnava) a obsadili 5.-9. miesto. 

Dvojica KALUŽNÝ/KAŠŠAY (STK Ivanka pri Dunaji/Oravan Námestovo) v prvom kole porazili dvojicu POĽA/DUBEC (Lok.Košice / ŠŠK Centrál Svidník) vo štvrťfinále zdolali ďalšiu východoslovenskú dvojicu MAGDZIAK/ROBA (Družba Bardejov/Imuna Šar.Michaľany) a zajtra tj. v nedeľu o 9:00 nastúpia v semifinále proti jednotke turnaja reprezentantom VLAČUŠKA/TURČEK (ŠK ŠOG Nitra / STK Senec). Andrejko Kaššay už má medailu istú, zajtra sa rozhodne z akého cenného bude kovu.

Zmiešané štrvorhry:

V prvom kole dvojica MAKUCH/NAGYOVÁ (Oravan Námestovo/STK Senec) podľahla dvojici DIKO/VANCÁKOVÁ (Oravan Námestovo/STO Valaliky) a obsadila 17.-24.miesto.

DIKO/VANCÁKOVÁ (Oravan Námestovo/STO Valaliky) v druhom kole podľahli nasadenej štvorke turnaja KOPÁNYI/HARINGOVÁ (STK Nové Zámky/MSK Malacky) a obsadili 9.-16.miesto.

Tretia Námestovská štvorhra KAŠŠAY/HORVÁTHOVÁ (Oravan Námestovo/STO Valaliky) v prvom kole mala voľný lós, v druhom kole porazila dvojicu RÁBARA/LENČEŠOVÁ (Bricon Trnava/ŠKST Topoľčany), v štvrťfinále s nasadenou trojkou šampionátu PÉTER / CEROVSKÁ (Lučenec-Kalinovo/Doprastav Zvolen) kvôli Andrejkovým zdravotným problémo zápas skrečovala a obsadila 5.-8.miesto.

Finálový KO pavúk súťaže jednotlivcov: 

V prvom kole finálovéjo KO pavúka MAKUCH Martin 2:4 podľahol MAGDZIAKOVI Dáriusovi (Družba Bardejov) a obsadil 9.-16.miesto.

DIKO Matúš v peknom zápase podľahol Slovenskej dvojke TURČEKOVI Petrovi (STK Senec) a obsadil vo veku mladšieho žiaka taktiež 9.-16.miesto.

KAŠŠAY Andrej v prvom kole porazil  RÁBARU Marcela (Bricon Trnava) v osemfinále podľahol Dikovnu premožiteľovi TURČEKOVI Petrovi (STK Senec) a obsadil vo veku mladšieho žiaka pekné 5.-8.miesto.

Nedeľa 5.6.2011 10:30

Andrejko Kaššay kvôli zdravotnym problémom skrečoval aj semifinálový zápas štvorhry proti jednotke šampionátu dvojici VLAČUŠKA/TURČEK (ŠK ŠOG Nitra/STK Senec) a do Námestova privezie bronzóvú medailu .

 

Všetkým gratulujeme.

Za Oravu sa šampionátu ešte zúčastnili:

Martin Kolenčík ( TJ Or.Lesná) - Jednotlivci 17.-24.miesto, štvorhry 9.-16.miesto, zmiešané štvorhry 9.-16.miesto.

Katka Belopotočanová ( Breza) - Jednotlivci 9.-16.miesto, štvorhry 9.-12.miesto, zmiešané štvorhry 9.-16.miesto

Konečné výsledky šampionátu https://www.sstz.sk/Aktuality/Msr_2011st/MSR_stctvo_2011.pdf

Fotogaléria: https://www.sstz.sk/Aktuality/Msr_2011st/foto_msr2011.htm