Andrej Kaššay na Euromichampe reprezentoval aj Námestovo

30.08.2010 23:05

 

V dňoch 27.-29.08.2010 sa vo Francúzkom Schiltigheime konali ME v stolnom tenise kadetov ( Eurominichamps ), v ktorom mal  zastúpenie aj Námestovský stolnotenisový oddiel TJ Oravan Námestovo a to konkrétne hráčom Andrejom KaššayomNa toto podujatie ho nominoval Slovenský stolnotenisový zväz, kedže bol v tom čase v rámci slovenského rebríčka na druhom mieste. 

 

V prvom kole Andrejko natrafil na Francúza Riesterera a Thomasa Lina. Na základe lepšieho pomeru setov postúpil do druhého kola z prvého miesta, aj ked prehral so spomínaným Linom.
 V druhom kole ho čakali další dvaja Francúzi a Svéd Sibelius. S francúzskymi reprezentantmi vymietol stôl, keď dvakrát zaznamenal výhru 3:0. So Švédom však prehral 2:3. Andrej Kaššay však stále postupoval.
V treťom kole ho čakal jeden z kandidátov na prvenstvo – domáci Rigault a Andrejko nad ním pomerne ľahko zvíťazil 3:0, čím sa dostal do súboja o 32- ku najlepších.
K tomuto postupu musel zvládnuť zápasy s českou jednotkou Tomášom Polanským a ďalším hráčom z eúropskej stolnotenisovej veľmoci Bertom z Franczúzska. Ako jediný a posledný Slovák v súťaži najprv zdolal Polanského 3:0, ale Francúzovi podľahol 2:3. Kolega z Čiech nakoniec porazil hladko Francúza 3:0 a na základe setov postúpil Andrejko Kaššay do cieľového 32 členného pavúka z prvého miesta.
V súboji o prvú šestnástku poráža najprv Andrej Kaššay Moldavca Cosciuga 3:1. Avšak v stretnutí o postup medzi prvú osmičku nemal podľa vlastných slov nárok na Nikitu Yarushina z Ruska, ktorý zvíťazil nad najlepším Čechoslovákom pomerom 3:0. Ruský reprezentant dotiahol svoju púť až do semifinále kde v boji o finále podľahol neskoršiemu víťazovi, nominantovi svetovej stolnotenisovej federácie ITTF Hung Ka Takovi z Honkongu . V skupine o 9. až 16-te miesto zdolal Andrejko Kaššay  Rakúšana Griningera, prehral so Slovincom Paulinom a na konečnú jedenástu pozíciu ho posunula výhra s dalším Rusom Tyutrymovom. Jedenásta priečka, na tak významnom podujatí je pre slovenský a oravský stolný tenis skutočne historická.