Slovenský pohár mladších žiakov - 2.4.2011 štvrtý turnaj v Trnave

02.04.2011 18:19

V sobotu 2.4.2011 sa konal v Trnave posledný turnaj Slovenského pahára mladších žiakov a keďže celkový víťaz už bol známy( stal sa ním už po treťom turnaji Andrejko Kaššay z Námestova), išlo v ňom hlavne o rozdelenie druhého a tretieho miesta medzi Matúšom Dikom a Adamom Bratom. Orava bola na tomto vrcholnom mládežníckom podujatí zastúpená šiestimi hráčmi z Námestova, jedným z Or.Lesnej a jedným z Tvrdošína.  Andrej Kaššay a Matúš Diko vyhrali svoje skupiny nasadených hráčov z prvej šesnástky aktuálneho Slovenského rebríčka a do elitného KO pavúka postúpili z prvého miesta.  Šimon Gemeľa vyhral svoju skupinu nenasadených hráčov a do KO baráže o postup do finálového KO pavúka postúpil taktiež z prvého miesta , Samko Sladek, Dalibor Diko, Martin Briš postúpili z druhého miesta . Mladučký Damian Makúch a Martin Kyseľ z Tvrdošína zo základných skupín nepostúpili. Dalibor Diko ukončil svoju púť v prvom kole, Martin Briš v drohom kole, Samko Sládek po prehre s odielovým kolegom Šimonkom Gemeľom v treťom kole KO baráźe. Šimonko Gemeľa vyhral aj štvrté kolo a vo finálovom KO pavúku podľahol neskoršiemu semifinalistovi Wiltschkovi z Galanty a v boji prvú šetnástku podľahol Oračovi z Vranova nad Topľou. K priamemu boju o druhé miesto v celkovom poradí Slovenského pohára medzi Matúšom Dikom a Adamom Bratom  nakoniec nedošlo, lebo lós opať zviedol Matúša Dika a Andrejka Kaššaya proti sebe už v semifinálovom zápase, ktorý vyhral Andrej a následne hladko porazil vo finále aj Adama Brata. Matúš Diko v zápase o tretie miesto zdolal porazeného z druhého semifinále Wiltschku z Galanty a obsadil tak tretie miesto v turnaji a tým pádom aj konečné tretie miesto v Slovenskom pohári mladších žiakov. 

Umiestnenie Oravských chlapcov: 1. Andrej Kaššay, 3.Matúš Diko, 17-25. Šimon Gemeľa, 25-32. Samko Sladek,33-48. Briš Martin-Or.Lesná, 49-60. Diko Dalibor, 61-82. Martin Kyseľ-Tvrdošín, 83-104. Damian Makúch.

Po tomto turnaji je už jasná aj tridsaťdvojka najlepších hráčov, ktorí si vybojovali právo štartu na tohtoročných majstrovstvách Slovenska. Za Námestovo sú to: Andrej Kaśšay, Matúš Diko, Šimon Gemeľa a Samuel Sládek...všetkým gratulujeme ;-)

 Foto z turnaja: www.viktoriatt.estranky.sk/archiv/ifile/1915.jpg

 Podrobné výsledky: www.viktoriatt.estranky.sk/archiv/uploaded/321