Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov mladšieho žiactva pre rok 2011 - 18.-19.6.2011 v Nitre - päť medailí putuje do Námestova

17.06.2011 12:39

 V piatok až nedeľu 17.-19.6.2011 vycestuje zatiaľ najpočetnejšia výprava stolných tenistov z Námestova na posledné tohtoročné mládežnícke majstrovstvá Slovenska do Nitry. Chlapci, ako momentálne najúspešnejší Slovenský klub v tejto vekovej kategórii cestujú s ambíciou rozšíriť zbierku medailí z celoslovenského šampionátu o  ďalśíh pár cenných kovov.

Priebeh šampionátu bude možné priebežne sledovať na oficiálnej stránke podujatia : https://michalka.sk/pdf/MSR_MZ_Nitra2011.pdf 

Sobota 18.6.2011

Šapionát začal bojmi v základných skupinách súťaže jednotlivcov. Andrej Kaššay a Matúš Diko ako nasadená jednotka resp.trojka turnaja si zaknihovali po tri víťazstvá a svoje skupiny s prehľadom vyhrali. Samuel Sladek ako štvorka skupiny po pekných výkonoch jeden zápas so Slovenskou desiatkou Jakubom Zelinkom z Košic vyhral, ale ďalšie dva zápasy s Peterom z Lučenca a Truskom z Veľkých Uheriac prehral a nepostúpil, ale určite si zaslúži pochvalu za bojovnosť.Samko Sladek obsadil konečné 25.-32.miesto. Šimon Gemeľa jeden zápas vyhral a ďalších dvoch proti Jakubovi Ševecovi z Nitry a Patrikovi Bučkovi z Topoľčian (chlapci s reprezentačnými skúsenosťami , súčasná Slovenská osmička resp.jedenástka) viedol a oba prehral v piatom sete iba rozdielom dvoch loptičiek v skupine skončil síce ako tretí a zo základnej skupiny nepostúpil a obsadil celkové 17.-24.miesto, ale svojím simpatickým výkonom vzbudil všeobecnú pozornosť a vyslúžil si potlesk divákov a značný rešpekt súperov a keďže je vekovo mladší od budúcej sezóny by mal patrit medzi lídrov tejto vekovej kategórie. 
V súťaži štvorhier Námestovský tandem Šimko Gemeľa/Samko Sladek v prvom kole v peknom zápase podľahli trojke turnaja Ševec/Pavolka(obaja Nitra) a obsadili 9.-16.miesto.

Matúš Diko/Niclas Peter(Námestovo/Lučenec) ako nasadená dvojka turnaja najskôr hladko 3:0 porazili dvojicu Briš/Baka(Or.Lesna/Pezinok) v druhom kole taktiež hladko 3:0 dvojicu Orač/Peko (Vranov n.T/Trnava), čim si zaistili účasť v nedeľnom semifinále.

Andrej Kaššay/Brat Adam (Námestovo/Pezinok) ako nasadená jednotka šampionátu v prvom kole 3:0 porazila dvojicu Krchník/Janík (Bošany/Považská Bystrica), v druhom kole taktiež 3:0 zdolala dvojicu  Wiltschka/Lukjanov (Galanta/Holíč) a účasť v nedeľnom semifinále mala tiež istú.

Do súťaže zmiešaných štvorhier nastúpili traja Námestovskí hrači. Dvojica Gemeľa Šimon/Mikulová Terézia
(Námestovo/Trenčianske Jastrabie)
v prvom kole prehrala  s párom Wiltschka/Tomičová (Galanta/Galanta) a obsadila 16.-24.miesto.   Dvojica Matúš Diko/Agáta Kľúčarová( Námestovo/Valaliky), mala v prvom kole voľný žreb a v druhom kole 3:1 podľahla dvojici Peko/Kukuľková (Trnava/Trnava) a obsadil 9.-16.miesto.

Vysoko favorizovaná dvojica Andrej Kaššay/Simona Horvátová( Námestovo/Valaliky) mala v prvom kole voľný žreb, v druhom kole porazila 3:0 dvojicu Zelinka/Gurínová (Košice/Trečianske Jastrabie) v treťom kole porazila 3:0 dvojicu Veis/Mesárošová (Nové Zámky/Nové Zámky) a postúpila do nedeľného semifinále.

Súťaže pokračovali finálovým KO pavúkom jednotlivcov.Andrej Kaššay po víťazstvách  

3:0 nad Labošom ( Valalíky) a Peterom (Lučenec) postúpil do nedeľného semifinále. Matúš Diko po víťazstve 3:0 mad Janíkom ( Pov.Bystrica) a Wiltschkom(Galanta) taktiež postúpil do semifinále.

Nedeľa 19.6.2011

Nedeľné boje sa začali semifinálovými zápasmi súťaže jednotlivcov. V prvom semifinále žreb opäť a zas zviedol oboch Námestovských chlapcov Matúša Dika a Andreja Kaššaya proti sebe a po najkrajšom zápase šampionátu z neho vyšiel víťazne 3:1 Andrej Kaššay, ktorý vo fínále 3:1 porazil Jakuba Pavolku z Nitry a získal prvé miesto a po víťazstve v Slovenskom pohári získal aj titul "majster Slovenska mladších žiakov 2011". Matúš Diko získal delené tretie miesto a bronzovú medailu spolu s Adamom Bratom z Pezinka.

 

V prvom semifinále štvorhier dvojica Kaššay/Brat porazila 3:0 dvojicu Veis/Budiak (Nové Zámky/Ružomberok) V druhom semifinále dvojica Diko/Peter v ťažkom zápase porazila dvojicu Pavolka/Ševec ( Nitra/Nitra). Vo finále sa tak stretli dvaja Námestovci proti sebe Kašay/Brat a Diko/Peter. V peknom zápase mali navrch Andrej Kašay/Adam Brat (Námestovo/Pezinok) a získali prvé miesto a titul "majster Slovenska vo štvorhre 2011". Matúš Diko/Niclas Peter ( Námestovo/Lučenec) ziskali druhé miesto a strieborné medaily. 

 

V semifinále zmiešaných štvorhier zrejme pod ťarchou zodpovednosti inak dovtedy výborne hrajúci Andrej Kašśay a Simona Horvátová (Námestovo/Valaliky-obaja slovenské jednotky) nepochopiteľne zaváhali a 3:2 podľahli Dikovým premožiteľom Peko/Kukuľkova (Trnava/Trnava), čím sa pripravili o možnosť bojovať o titul a obsadili konečné tretie miesto a získali bronzové medaily.

Námestovo sa tak po zisku piatich medaili z tohto šampionátu (dve zlaté,jedna strieborná a dve bronzové) stalo v tejto vekovej kategórii najúspešnejším Slovenským klubom roku 2011 nie len čo do počťu zúčastnených hráčov, ale aj získaným počtom vzácnych kovov. Námestovu patria tituly: Majster Slovenska družstiev mladších žiakov, víťaz Slovenského pohára mladších žiakov, majster Slovenska  a bronz v súťaži jednotlivcov, majster Slovenska a strieborná medaila v súťaži štvorhier a bronzová medaila v súťaži zmiešaných štvorhier mladších žiakov pre rok 2011)

Všetkým chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu Námestova a gratulujeme im k dosiahnutým úspechom. Poďakovanie  a gratulácia patrí aj ich spoluhráčom vo štvrohráh Simone Horvátovej z Valalík, Agáte Kľučiarovej z Valalík,Mikulovej Terézii z Trenčianského Jastrabia, Adamoni Bratovi z Pezinka a Niclasovi Peterovi z Lučenca. Taktiež ďakujeme mestu Námestovo, CVČ Námestovo, ZŠ Slnečná Námestovo, GAB Námestovo, trénerom, rodičom a všetkým zúčastneným za ich čas, podporu a odvedený kus poctivej práce.

Z Oravy sa ešte podujatia zúčastnili:

Martin Briš z Or.Lesnej (24.-32. v jednotlivcoch, 9.-16. vo šťvorhrách)

Katka Belopotočánová ( 5.-9. v jednotlivcoch, štvorhrách aj zmiešaných štvorhrách)

 konečné výsledky : https://michalka.sk/pdf/MSR_MZ_Nitra2011.pdf