Majstrovstvá slovenska družstiev mladších žiakov - 8.5.2012 Vranov nad Topľou

05.05.2012 22:11

V utorok 8.5.5012 sa družstvo mladších žiakov, ako víťaz 1.dvízie a víťaz kvalifíkácie stredoslovenského regionu zúčastní majstrovstiev slovenska družstiev mladších žiakov pre rok 20102. Je to už štvrté tohtoročné podujatie zo série ôsmich majstrovstiev slovenka, v ktorých si celoročnými výsledkami námestovskí mladí stolní tenisti vybojovali účasť. Družstvo bude štatovať v zložení Šimon Gemeľa, Dalibor Diko, Filip  Sahúľ a Marián Rentka. Chlapci cestujú aj na tento šampionát s medailovými ambíciami.

Skupiny:

       
NÁMESTOVO vs MAJCICHOV 3:0
NÁMESTOVO vs NITRA 0:3
NÁMESTOVO vs VALALIKY 3:1

Námestovo je nalosované v ťažkej skupine, z ktorej pravdepodobne vzídu obidvaja finalisti. Lídrom skupiny je Nitra a o druhom postupujúcom by sa malo pravdepodobne rozhodnúť v súboji Námestovo-Valaliky.

V prvom zápase Námestovo nastúpi proti Majcichovu, s ktorým by chlapci nemali mať vážnejší problém

Podľa predpokladov Námestovo zdolalo Majcichov hladko 3:0.

 

Na ďalší zápas nastupuje Námestovo proti favorizovanej Nitre, ktorá má v kádri aktuálnu slovenskú jednotku a taktiež exmajstra slovenska.

Zápas s Nitrou námestovský tím prehrali 0:3 a vážnejší odpor súperovi kladol iba Šimon Gemeľa.

 

 V stretnutí o postup do semifinále už Námestovci nezaváhali a družstvo Valalík porazili 3:1. 

 

Semifinále:

Námestovo - Vranov nad Topľou. V tomto zápase sa dalo pomýśľať na víťazstvo za predpokladu, že jeden z dvojice Gemeĺa - Diko zlomí slovenskú trojku Oráča , čo sa však nepodarilo a Oráč námestovské finálove nádeje pochoval.

Stretnutie skončilo pomerom 1:3 pre Vranov.

 

O 3.miesto:

V priamom boji o tretie miesto si Námestovo zmeralo sily s Čadcou. V tomto zápase mali námestovci, aj keď si Diko doprial oddychový prvý zápas navrch. Námestovo porazilo Čadcu 3:2.

Družstvo mladších žiakov si podľa vzoru ich starších spoluhráčov taktiež nesie zo slovenského šampionátu pohár za tretie miesto a už druhú tohtoročnú sadu bronzových medailí.

Gratulujeme! ;-)

Okrem priamych účastníkov šampionátu gratulácia a poďakovanie patrí aj ostatným chlapcom v družstve, ktorí sa na budovaní základov tohto úspechu víťazstvom v 1.dvízii mladších žiakov podieľali.

 

Konečné poradie:

1, Nitra

2, Vranov nad Topľou

3, Námestovo

4, Čadca

5, Valaliky

6, Nové Zámky

7, Pezinok

8, Majcichov

https://vstk.freeoda.com/wp-content/uploads/MSR_DR_MZCI_Vranov2012.pdf