Cez víkend 8-10.10.2010 pokračovali stolnotenisové súťaže mužov druhým kolom.

10.10.2010 23:52

            V sobotu 10.10.2010 Námestovské 3-ťoligové A-čko cestovalo na svoje prvé treťoligové zápasy na súperovej pôde do Žiliny a Rajca.

 Prvý zápas absolvovali o 10:00 v Žiline. Obe mužstva nastúpili na zápas s rešpektom a zápas mal hneď od úvodných štvorhier  vyrovnaný priebeh, keď vo vedení sa o jeden bodík striedali obe mužstvá až do stavu 3:5 , keď sa Námestovci prvý krát ujali vedenia o dva body, Žilina dorovnala na 5:5, Námestovci sa opať ujali vedenia  o dva body na 5:7 a akoby sa zľakli víťazstva pustili súpera po dlhom čase opäť do vedenia na 8:7, zrovnali na 8:8 a nakoniec nezvládli záver a prehrali 10:8. Sklamaním bol ustráchaný výkon Matúša Jančeka a naopak lahôdkou excelentný výkon ešte len mladšieho žiaka Andreja Kaššaya a tiež striedajúceho Matúša Dika.

Body za  Námestovo: Andrej Kaššay – 4,5, Galčík Ivan, Baľák Patrik a Diko Matúš po 1, Janček Matúš 0,5 boda.

 Druhý zápas proti papierovému lídrovi súťaže nastúpili Námestovci o 15:00 V Rajci.   Aj keď zápas sa od samého začiatku pre Námestovcov nevyvíjal práve najlepšie, lebo stratili veľmi dôležité obidve štvorhry a prehrávali 2:0 dokázali sa zmobilizovať otočili na 2:3 pre Námestovo. Potom sa vo vedení striedali obe mužstvá ž do stavu 8:7 pre Rajec. Vo svojom poslednom zápase excelentne hrajúci Andrej Kaššay zrovnal na 8:8, živou vodou pokropený Matúš Janček dostal Námestovcov do vedenia na remízový bodík 8:9 pre Námestovo a celý zápas v päťsetovej dráme doviedol do šťastného konca striedajúci mlaďučký Mátúš Diko. Námestovo tak aktuálne po troch zápasoch, ako nováčik súťaže s ďaleko najmladším mužstvom  pre mnohých dosť prekvapivo momentálne okupuje tretiu priečku.

Body za  Námestovo: Andrej Kaššay – 4, Janček Matúš-3,  Galčík Ivan, Baľák Patrik a striedajúci Diko Matúš  po 1 bode.

 

V piatok 8.10.2010 hostilo Námestovské štvrtoligové B-mužstvo na domácej pôde na svojom druhom tohto sezónnom zápase  Ľubeľu. Zápas mal  v búrlivej športovej atmosfére od samého začiatku vyrovnaný priebeh až do stavu 9:6 pre Námestovo a zdalo sa že zápas dotiahnu do víťazného konca. Ale chyba lávky : Na 9:7 mladícky nerozvážne prehral dorastenec Rišo Kolenčík, dovtedy excelentne hrajúcemu mladšiemu žiakovi Matúšovi Dikovi nevyšiel zápas na 9:8 a posledný zápas pustil aj ešte stále sa hľadajúci Juraj Migra a tak zápolenie nakoniec skončilo tak ako sa začalo tj. Nerozhodne.

Body za Námestovo: Diko Matúš 3,5, Ptáčin Ferko 3, Kolenčík Rišo 2,5.

 

V ten istý ďeň hrali aj Namestovskí C muži-benjamínci svoj zápas proti rezerve prvoligovej Nižnej. Nižná po svojej prvo kolovej skúsenosti v Krivej nenechala nič na náhodu a do Námestova prišla z najťažšou artilériou akú dokázala postaviť a zápas jednoznačne vyhrala  2:16. Perličkou zápasu bolo víťazstvo Námestovskej štvorhry Diko Dalibor+ Makúch Martin (8+14 rokov) v päťsetovej bitke nad vysokofvorizovanou, z polovice prvoligovou štvorhrou Nižnej  Dedinský Ervín+Kakačka.

Body za Námetovo : Martin Makúch 1,5, Diko Dalibor 0,5.

Za bojovný výkon si aj napriek prehre pochvalu zaslúžia aj Šimonko Gemeľa a Samko Sladek.