Majstrovstvá Slovenska najmladších žiakov 2011 - 20.-21.5.2011 vo Valalikoch

22.05.2011 13:47

 V sobotu a neďelu 20.-21.5.2011 sa vo Valalikoch pri Košiciach konali ďalšie mládežnícke majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise. Tentokrát sa bojovalo o titul "Majster Slovenska najmladších žiakov" v kategórii jednotlivcov, štvorhrách a zmiešaných štvorhrách.     Orava bolana tomto vrcholnom podujatí zastúpena piatimi hráčmi, ktorí si právo štartu vybojovali celoročnými výsledkami a aktuálnym postavením v Slovenskom rebríčku : Dalibor Diko a Damian Makúch z Námestova, Martin Kyseľ z Tvrdošína a v kategórii dievčat Katka Belopotočanová štartujúca za Brezu a Natália Divínska z Tvrdošína.

    Dalibor Diko,Martin Kyseľ a Katka Belopotočanová svoje skupiny s prehľadom vyhrali a postúpili do fináloveho KO pavúka z prvého miesta. Damian Makúch a Natália Divínska zo skupín nepostúpili. Vo finálovom KO pavúku Dalibor Diko zváhal v zápase so Stanovičom z Nových Zámkov a po troch vyhratých zápasoch a jednej prehre skončil na 9.-16. mieste. Martin Kyseľ prvý zápas vyhral, v druhom podľahol neskoršiemu víťazovi Budiakovi z Ružmberka a obsadil 5.-8. miesto. Dobre si viedla Katka Belopotočanová, ktorá to doiahla až do finále a po prehre s Kukuľkovou z Trnavy obsadile pekné druhé miesto.

Vo štvorhrách Damián Makúch + Strišovský so Slovenskej Vsi obsadili 9.-16. miesto a Dalibor Diko+Martin Kyseľ do dotiahli až do semifinále, ale museli súťaž ukončiť z dôvodu nutnosti návratu Dalibora Diku do Námestova kvoli prvému sv.prijímaniu a získali tak tretie miesto a brovzovú medailu , nebyť povinnosti s prijímanim medaila mohla byť aj z cennejšieho kovu.

Katka Belopotočanová +Púchovanová skončili vo štvorhre dievčat na 5.-8. mieste.

Vo zmiešaných štvorhrách Martin Kyseľ+Natália Divínska skončili na 8.-16.mieste, Dalibor Diko+Púchovanová na 5.-8. mieste a zlato si vybojovala Katka Belopoťočanová z Budiakom z Ružomberka.

    Na Oravu po tomto Slovenskom šampionáte putujú ďalšie štyri cenné kovy a poťešiteľné je, že postavenie Oravských chlapcov v rebríčku je také, že po odchode straších chlapcov do vyššej vekovej kategórie od budúcej sezóny, ktorá začne v auguste by práve oni mali udávat tón vo svojej vekovej kategórii na Slovensku.

    Všetkým Gratulujeme.

Konečné výsledky majstrovstiev: https://www.valalikysto.sk/resources/File/kompletne_vysl.pdf