Majstrovstvá slovenska družstiev starších žiakov - 5.5.2012 Ružomberok

04.05.2012 21:27

V sobotu 5.5.5012 sa družstvo starších žiakov, ako víťaz 1.dvízie a víťaz kvalifíkácie stredoslovenského regionu zúčastní majstrovstiev slovenska družstiev starších žiakov pre rok 20102. Je to už tretie tohtoročné podujatie zo série ôsmich majstrovstiev slovenka, v ktorých si celoročnými výsledkami námestovskí mladí stolní tenisti vybojovali účasť. Družstvo bude štatovať v zložení Matúš Diko, Šimon Gemeľa, Samuel Sládek a Dalibor Diko. Hoci na šampionáte bude námestovec Andrej Kaššay štartovať proti Námestovu chlapci cestujú s medailovými ambíciami a spojenými silami s Andrejom v jednom družstve by pravdepodobne dosiahli na medailu najvyššiu ;-)

Skupiny:

       
NÁMESTOVO vs PEZINOK 1:3
NÁMESTOVO vs KOŠICE 3:0
NÁMESTOVO vs N.ZÁMKY 3:2

Námestovci v prvom zápase proti Pezinku smolne prehrali, keď Matuš Diko v zápase s Bratom viedol 2:0 na sety a vo štvrtom sete nepremenil dva matchbally a prehral 11:13. Samo Sladek sa psychicky zlomil v zápase so Sklenárom v treťom sete, keď za stavu 1:1 na sety nepremenil setbally. Šimon Gemeľa podal úžasny výkon v zápase s Bratom, keď prve dva sety slovenskej hviezde prvej velikosti tvrdo vzdoroval a prehral 13:11 resp. 12:10 a tretí set dokonca vyhral. Toto stretnutie bolo vyložene o výkone prvého a tretieho hráča v družstve a o šťastí s tým, že  víťazstvo mohlo padnúť na obidve strany.

V zápase proti Košiciam sa prejavila jednoznačná prevaha námestovcov a stretnutie vyhrali zaslúžene 3:0. Samka Sladeka v tomto zápase striedal Dalibor Diko.

 

V zápase proti Novým Zámkom o postup do semifinále pravdepodobne opäť pôjde o výkon tretieho hráča.

 

Námestovo v ťažkom zápase zdolalo 3:2 družstvo Nových Zámkov v ktorom účinkuje tohtoročná slovenská jednotka. Matúš Diko s Kopanýim, popredným hráčom prvej ligy mužov a suverénom tohtoročného slovenského pohára zviedol viac než vyrovnaný súboj, keď viedol 1:0 na sety a za stavu 2:2 na sety mal v piatom sete tri matchbally. Nakoniec Matúš prehral set 14:12.

 

Semifinále:

V semifinale nastúpi Námestovo proti favorizovanej Nitre. Tento zápas by mal byť záležotosťou súbojov jednotiek a dvojok. Všetko je však otvorene, nakoľko námestovská jednotka Matúš Diko predvádza skvelý výkon a námestovská dvojka Šimon Gemeľa tiež. Taktieź môže milo prekvapiť Samko Sladek či Dalibor Diko.

 

Zápas Námestovo-Nitra sa vyvíjal tak ako sa predpokladalo. Jednotky proti dvojkám svoje uhrali. Matuš Diko porazil 3:1 Ševeca, Šimon Gemeľa podľahol 1:3 Pavolkovi a Dalibor Diko prehral hladko 0:3 so Špánikom. Zápas sa zlomil v súboji jednotiek, keď Matúš Diko nestačil na doteraz len raz porazeného Pavolku a prehral s ním v zápase plnom zvratov 2:3. Konfrontácia dvojok sa už nekonala a Námestovo prehralo s Nitrou 1:3.

 

O tretie miesto:

V priamom boji o tretie miesto Námestovo nastúpi proti Holíču. Výsledok zápasu by mali podľa papierových predpokladov svojimi výkonmi rozhodnúť jednotky a trojky.

 

Aj tento zápas sa päť vyvíjal podľa predpokladov. Zápas dvojok Gemeľa / Palkovič dopadol 1:3 v prospech Holíča. Zápas jednotiek Diko/Bartál 3:0 v prospech Námestova. Dôležitý zápas trojok Sládek / Lukjanov po infarktovej dráme 3:2 pre Námestovo. Vo štvrtom kole Gemeľa podľahol 1:3 Bartálovi. V piatom kole Matúš Diko porazil 3:1 Palkoviča a bolo vymaľované ;-). Námestovo síce oslabené o Andreja Kaššaya zopakovalo svoj vlaňajší výsledok a z majstrovstiev slovenska družstiev starších žiakov si nesie pohár za tretie miesto  a sadu bronzových medailí.

Námestovci sú tí piadimužíci zľava ;-)

Všetkým zúčastneným, hráčom, trénerom aj rodičom gratulujeme! ;-)

Okrem priamych účastníkov šampionátu gratulácia a poďakovanie patrí aj ostatným chlapcom v družstve, ktorí sa na budovaní základov tohto úspechu víťazstvom v 1.dvízii starších žiakov podieľali: Mariánovi Rentkovi, Kubkovi Zajacovi, Mariánovi Okoličánymu, Romanovi a Davidovi Belopotočanovcom.

Taktiež ďakujeme Mestu Námestovo, ZŠ Slnečná Námestovo, GAB Námestovo, CVČ Námestovo a všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom na tomto peknom úspechu námestovského športu podieľali.

https://www.skst.sk/getpicture.php?id=1249477&mode=file

1, Nitra

2, Pezinok

3, Námestovo

4, Holíč

5, Nové Zámky

6, Šarišské Michaľany

7, Košice

Družstvo Ružomberka, za ktoré štartoval Andrej Kaššay obsadilo posledné 8.miesto, pričom všetky body (6 vyhier a 2 prehry ) za Ružomberok si pripísal Andrej.

 

V ten istý deň sa v Topoľčanoch konali aj majstrovstvá slovenska družstiev starších žiačok. Družstvo Ružomberka v ktorom štartuje Katka Belopotočanová obsadilo 3.miesto.