Majstrovstvá Slovenska družstiev mladších žiakov, Čadca 8.5.201 - Námestovo strieborné

09.05.2014 11:45

Vo štvrtok 8.5.2014 sa v športovej hale v Čadci konali majstrovstá Slovenska družstiev mladších žiakov pre rok 2014. Majstrovstiev sa zúčastnilo osem najlepších družstiev Slovenska. žilinský  a Banskobystricky kraj zastupovali družstvá Čadce a Námestovo ako víťazi prvej divízie (ligy) mladších žiakov a víťazi baráže krajo v ZA/BB. Oba celky zároveň patrili k horúcim kandidátom na medaily.

Námestovo - Malacky - 3:0
Námestovo - Valaliky - 3:2
Námestovo - Topoľčany - 3:1

Chlapci postúpujú do semifinále proti Vranovu n/Topľou z prvého miesta.
 

Námestovo-Vranov n/Topľou - 3:1
Vo finále majstrovstiev Slovenska čaká Námestovcov domáca Čadca, s ktorou chlapci v baráži krajov ZA/BB remízovali.

Námestovo-Čadca - 1:3

Finále už Námestovci nezvládli. Leví podiel na celom úspechu mal síce Dalibor Diko, ale finálový zápas mala rozhodnúť námestovská dvojka Damián Makúch, ktorý svoj zápas s Martinom Kapustom prehral najtesnejším rozdielom 2:3 a 9:11 v piatom sete. Damián Martina  tri dni pred MSR v baráži porazil. Námestovo v baráźi Čadcou síce remizovalo, ale keby sa baraž hrala sytmom ako MSR, tak by Námestovći vyhrali 3:1. Hold, Čadca dokonale využila podporu domáceho prostredia a obecenstva a loptička je guľatá. 

Z majstrovstiev Slovenska družstiev mladších žiakov chlapci Dalibor Dicko Diko , Damian Makúch a Jakub Zajac vezú pre Námestovo "iba" pekné striebro .

Gratulujeme! 

Zo zlata sa teší domáca Čadca.