Extraliga dorastencov - extraligová príslušnosť Námestova v budúcej sezóne potvrdená.

17.06.2012 20:54

V sobotu 16.6.2012 sa odohrali posledné zápasy  dorasteneckej extraligy súťažného ročníka 2011/2012.

Námestovo, ako tohtoročný nováčik súťaže sa počas súťaže pohybovalo na 6.-9.mieste. V tomto kole išlo o potvrdenie extraligovej príslušnosti, o ktorú súperili Námestovo, Košice, Stará Ľubovňa a Šarišské Michaľany s tým, že dve družstvá z tejto štvorice budúcu sezónu extraligu opustia.

 

Šarišské Michaľany - Námestovo - 3:7

V prvom zápase Námestovo jednoznačne zdolalo družstvo Šarišských Michalian.

Body za Námestovo: Valúch 3,5 , Janček 2 , Diko 1,5 .

 

Košice - Námestovo - 5:5

O všetkom sa mohlo rozhodnúť v sľubne rozohratom zápase s Košicami, v ktorom Námestovo viedlo 3:1. O zápletku sa postaral  Janček , ktorý v dvoch zápasoch viedol 2:0 na sety, ale pod psychickým tlakom ich nedokázal  doviesť do víťazného konca. V zápase exceloval Diko.

Body za Námestovo: Valúch 3 , Diko 2.

 

Stará Ľubovňa - Námestovo - 5:5

O všetkom sa rozhodlo až v poslednom zápase so Starou Ľubovňou. V tomto zápase si družstvá body podelili rovným dielom 5:5.

Body za Námestovo: Valúch 3 , Diko 1, Kolenčík 1.

 

Námestovo A, tak po jednej výhre a dvoch remízach ( na sety námestovci aj tieto stretnutia vyhrali) svoju extraligovú príslušnosť potvrdilo a spolu so Starou Ľubovňou si vybojovalo právo štartu v tejto elitnej súťaži  aj v  budúcej sezóne. Nakoľko to ich mladý  vek dovoľuje, v tejto zostave budú v extralige účinkovať aj v sezóne 2012/2013 a očakáva sa od nich pohodlné umiestnenie v strede tabuľky a pri troške povestného  športového šťastia možno atak na 3.-4. extraligovú priečku. B družstvo dorastencov obsadilo v tejto súťažnej sezóne v 1.divízzi (lige) tretie miesto.

z ľava: Valúch Alexander, Janček Matúš, Kolenčík Richard, tréner Belopotočan Roman, dole: Diko Matúš.

Z  dorasteneckej extraligy do 1.divízie (ligy) zostupuje družstvo Košíc  a družstvo Šarišských Michalian. Víťazom extraligy dorastencov a majstrom Slovenska 2011/2012 sa stalo družstvo Nitry.

 

Chlapcom gratulujeme, prajeme im v budúcej sezóne veľa chutí a motivácie k ďalším úspechom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu Námestova.